HOERA! 10-jarig jubileum en oprichting ELISA^2

Afgelopen vrijdag, tijdens het jubileumfeestje van ELISA en de start van het opleidingscentrum ELISA^2, was het natuurlijk ook dierendag en voor mij staat dierendag dit jaar in het teken van een krachtdier en wel: de mier! Zoals jullie wellicht op de vernieuwde website hebben gezien staan de eigenschappen van de mier symbool voor veel eigenschappen die ik ook graag na wil streven:

10 jaar geleden begon ik mijn ELISA avontuur met veel idealen. Ik zou het allemaal wel eens even anders en beter gaan doen. Zeer plichtsgetrouw, zoals een kleine mier betaamt, begon ik aan de opbouw van mijn onderneming en deed dit netjes en zorgvuldig en vooral volgens plan 😉

Ik genoot van het werk, van het contact met mijn cliënten en liep, zoals te verwachten viel, ook tegen moeilijkheden en teleurstellingen aan. Wederom schoten mijn miereigenschappen me te hulp en ja, ik vond die vastberadenheid, discipline en dat doorzettingsvermogen om geconcentreerd door te gaan met mijn voorgenomen taak, in mezelf terug en ging over, om en als het moest dwars door zware obstakels heen.

Toch lukte het me nog niet altijd om net zo productief te zijn als de mier en wat was daarvan de reden? Ik wilde alles zelf doen en zelf bepalen en liet de controle niet los! Ik werkte met mijn hoofd, wel vanuit mijn hart, maar ik durfde het nog niet uit mijn tenen te laten komen.

Op het moment dat ik mijn gevoel meer heb laten spreken en beter voor mijn lichaam en geest ben gaan zorgen, leerde ik nieuwe kanten van mezelf kennen en ontdekte mijn angst voor afwijzing en mijn behoefte aan verbinding met anderen en hun waardering. Door dit contact aan te gaan en meer te delen ontstond tegelijk het verlangen om meer vanuit mijn tenen te geven en te leven…

Zo ontdekte ik de grote kracht van de mier, namelijk je eigen kracht gebruiken voor het welzijn van anderen en voor het grote geheel en om in evenwicht te leren leven met je omgeving. De mier straalt hierin oervertrouwen uit waar ik een voorbeeld aan wil nemen: hij vertrouwt erop dat de geïnvesteerde energie zal terugkeren en het algemeen belang zal dienen.

Ik ben nog lang niet zo ver als de gemiddelde mier! Het is echter al zo mooi om te zien dat deze eigenschappen bestaan en dat ik ze na kan streven als ik dat wil. Het geeft me kracht om door te gaan en wat ik bereik met anderen te delen ☺
Ik ga mijn stinkende best doen om, met de hulp van anderen, van ELISA^2 een mooi centrum te maken waarbij mensen met autisme met hulp stappen kunnen zetten om hun leven zo te leiden dat het voor hen waardevol is.

Mijn grote drive was, is en blijft hierbij mijn zoon.

Hij en ik weten, net als de meeste mensen, dat het leven lang niet altijd voelt als een feestje. Man, wat kan het leven moeilijk en ingewikkeld zijn en wat kunnen we ons eenzaam en anders voelen. Hij is voor mij de bron van kracht waar ik dit alles op heb gebouwd. Door te zijn wie hij is, heeft hij mij al die miereneigenschappen geleerd en nog steeds is hij voor mij de spiegel die mij laat zien waar ik ben en waar ik naartoe wil.

Soms is het té zwaar voor hem en voor mij en misschien ook wel voor alle mensen. Daarom mogen we ook van de mier leren dat we in staat zijn om zelfs 4 tot 50 maal ons eigen gewicht aan zwaarte te dragen en ongelooflijke afstanden te overbruggen.

Daarom zetten we door vanuit vertrouwen, net als de mier, dat we met elkaar aan een mooiere wereld voor mensen met en zonder autisme mee mogen bouwen.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.