OPLEIDINGSAANBOD ELISA^2 vanaf oktober 2021


Na een rustige en ontspannen zomer vervolgt opleidingscentrum ELISA^2 de opgestarte opleidingen met frisse moed. Gelukkig staan er ook weer nieuwe opleidingen op de rol en kunnen we in het najaar met volle kracht vooruit om zo bij te blijven dragen aan een zinvol leven met autisme voor personen met autisme zelf én voor een ieder die op hen betrokken wil zijn!
Daarom hieronder het nieuwe opleidingsaanbod van ELISA^2 vanaf oktober 2021.
Staat hier niet bij wat je zoekt? Neem dan een kijkje op de website voor het hele aanbod of neem contact op voor een training op maat.

Vierluik: Autisme en identiteit
Voor mensen met autisme is de identiteitsontwikkeling een hele opgave, omdat deze een heel eigen tempo volgt. Hoe kies je een eigen positie in het leven? Wie ben ik zelf en wat is een ‘zelf?’
In deze korte opleiding onderzoeken we hoe we mensen met autisme kunnen ondersteunen bij bovenstaande zoektocht en relativeren tevens het begrip ‘identiteit’.
Deze opleiding is door deelnemers beoordeeld met ruim een 9 – Elisa^2 (domein-elisa.nl)
Voor meer informatie of om je aan te melden: 16. Vierluik ‘Autisme en identiteit’ (Groep van maximaal 5) – Elisa^2 (domein-elisa.nl)

Maandelijkse cursusochtenden november en december:
Oplossingsgerichte benadering bij autisme
Met deze cursus op donderdagochtend 11 november onderzoeken én oefenen we de methode van de oplossingsgerichte begeleiding, welke bij mensen met autisme wonderwel blijkt aan te slaan wegens het concrete en positieve gehalte!
Voor meer informatie of om u aan te melden: 22. Oplossingsgerichte benadering bij autisme (Groep van maximaal 5) – Elisa^2 (domein-elisa.nl)

Ik-versterking bij autisme
Tijdens deze cursus op donderdagochtend 16 december onderzoeken we verschillende manieren waarop we aan ik-versterking kunnen werken bij en met mensen met autisme. Hierbij besteden we aandacht aan proprioceptie, de ik-ander differentiatie en het ik-grens bewustzijn.  
Voor meer informatie of om je aan te melden: 23. Ik-versterking bij autisme (Groep van maximaal 5) – Elisa^2 (domein-elisa.nl)

Acceptance And Commitment Therapy (ACT) en autisme
Post-HBO opleiding ‘Sprekend Autisme! Deel 2: Autisme in je rugzak’
In dit tweede deel, dat start op maandag 10 januari en 8 lesdagen in beslag zal nemen, focussen we ons vooral op de zingeving bij mensen met autisme. Je leert om vragen te (durven) stellen naar zaken die voor hen het leven waardevol maken en zo een koers uitstippelen, waardoor de intrinsieke motivatie verhoogd wordt.
Hierbij maken we vooral gebruik van inzichten uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Deze opleiding is door deelnemers beoordeeld met ruim een 9 – Elisa^2 (domein-elisa.nl)
Voor meer informatie of om je aan te melden: 15. Post-HBO opleiding ‘Sprekend Autisme!’ deel 2 (Groep van maximaal 5) – Elisa^2 (domein-elisa.nl)