OPLEIDINGSAANBOD ELISA^2 IN JANUARI 2020

Nieuwsflits november 2019

Mindfulness bij autisme

Cursus Mindfulness voor mensen met autisme

Uit onderzoek is gebleken dat Mindfulness een belangrijke bijdrage kan leveren aan het reduceren van stress en de gevolgen hiervan, zowel op de korte als op de lange termijn.

Daarom biedt ELISA^2 vanaf januari 2020 een cursus Mindfulness voor mensen met autisme aan, gebaseerd op de door Annelies Spek ontwikkelde training.

De sessies vinden plaats op de volgende donderdagavonden van 19.00 uur t/m 21.00 uur, met daarin een korte pauze: 9, 16, 23 en 30 januari en 6, 13 en 20 februari en 5 en 12 maart

Voor meer informatie en om je aan te melden:

https://www.domein-elisa.nl/04-mindfulness-max-4/

Er is nog 1 plekje vrij!

De cursus wordt ook individueel aangeboden en deze is volgeboekt t/m maart 2020!

Cursus Mindfulness voor naasten van mensen met autisme

De onvoorspelbaarheid en de hectiek in het dagelijkse leven kunnen de druk die je ervaart zodanig verhogen dat deze stress gevolgen heeft voor je fysieke en mentale gezondheid.

Daarom biedt ELISA^2 vanaf januari 2020 een cursus Mindfulness voor naasten van mensen met autisme aan, gebaseerd op de door Annelies Spek ontwikkelde training.

De sessies vinden plaats op de volgende maandagmiddagen van 13.30 uur t/m 15.30 uur, met daarin een korte pauze: 13, 20 en 27 januari en 3, 10 en 17 februari en 2, 16 en 30 maart

Voor meer informatie en om je aan te melden:

https://www.domein-elisa.nl/14-mindfulness-voor-de-naasten/

Vierluik: Autisme en identiteit

Identiteit is tegenwoordig een beladen onderwerp geworden waarbij men in hokjesgeestdenken verzandt. Je identiteit bestaat uit een sociale, culturele, seksuele component en uit nog veel meer! Voor mensen met autisme is de identiteitsontwikkeling een zeer grote opgave, omdat hun ontwikkeling op meerdere gebieden een heel eigen tempo volgt.

Daarom biedt ELISA^2 een korte opleiding voor professionals aan, die bestaat uit 4 themamiddagen, waarin we onderzoeken hoe we mensen met autisme kunnen ondersteunen bij bovenstaande zoektocht. Tevens helpen we hen om het begrip identiteit te relativeren, zodat ze écht zichzelf mogen en kunnen zijn. De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende vrijdagmiddagen van 13.30 uur t/m 15.30 uur, met daarin een korte pauze: 10 en 24 januari en 7 en 21 februari

Voor meer informatie en om je aan te melden:

https://www.domein-elisa.nl/hulpverleners-van-mensen-met-autisme/