Nieuwsflits zomer 2022

Website LinkedIn     Vóór de zomervakantie nog even het aanbod van Opleidingscentrum ELISA^2 vanaf september in het zonnetje zetten! En wat voor aanbod, met nog meer aandacht voor zingeving in de begeleiding van mensen met autisme.
Ook de samenwerking met Autisme Centraal blijft van kracht en deze is uitgebreid naar de locatie in Veenendaal.
Staat hier niet bij wat u zoekt? Neem dan een kijkje op de website voor het hele aanbod of neem contact op voor een training op maat.
 
ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY (ACT) EN DE AUTISMECENTRAALMETHODIEK – WAARDE(N)VOLLE BEGELEIDING BIJ AUTISME
In deze zesdaagse cursus leer je om mensen met autisme te bevragen naar zaken die voor hen het leven waardevol maken. Verder onderzoek je hoe je hen kunt helpen om een koers uit te stippelen richting zo’n waardevol leven en wat je kunt doen om de bereidheid bij hen én bij jezelf als begeleider nog verder te vergroten.
Hierbij maken we gebruik van de inzichten van de zes zuilen uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), die we met behulp van de AutismeCentraalMethodiek autismevriendelijk leren toepassen.
Voor meer informatie of om u aan te melden, zie: Acceptance and Commitment Therapy en de AutismeCentraalMethodiek: 6-daags gecertificeerd traject – Autisme Centraal
 
Post-HBO opleiding ‘Sprekend Autisme!’
Deel 2: ‘Autisme in je rugzak’ start weer op maandag 5 september
In dit tweede deel, dat 8 lesdagen in beslag zal nemen, focussen we ons vooral op de zingeving bij mensen met autisme. Je leert om vragen te (durven) stellen naar zaken die voor hen het leven waardevol maken en zo een koers uitstippelen, waardoor de intrinsieke motivatie verhoogd wordt. Hierbij maken we gebruik van ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
Deze opleiding is door deelnemers beoordeeld met een 9,5 – Elisa^2 (domein-elisa.nl)
 
Spreekuren:
Leren leven met autisme
Steeds vaker volgen mensen met autisme een traject op maat om te leren leven met hun autisme. Hierbij worden inzichten uit de oplossingsgerichte benadering, ACT, Impact technieken en autismevriendelijke tips op maat, gecombineerd met psycho educatie.
Voor meer informatie of om u aan te melden: Begeleiding – Elisa^2 (domein-elisa.nl)